Bivaxdukar

Använd bivaxdukar till att forma och täcka kvarvarande grönsaker, frukt, ost, bröd, smörgåsar eller matrester. De olika storlekarna på bivaxdukarna gör så att du kan hitta olika typer av användningsområden. Var gärna kreativ och hitta olika sätt att förvara din mat på.

Bivaxdukar håller i upp till 12 månader om de används på rätt sätt. Med hjälp av bivax, jojobaolja och kåda så kan duken andas, samtidigt som den håller sig vattentät. Maten håller sig fräschare längre och du får en bra klibbighet som hjälper till att täta skålar och den fäster vid sig själv när du förpackar mat. Det är med hjälp av värmen från dina händer som gör att du kan forma bivaxdukarna så att de fäster vid tex. burkar och skålar.

Handdiska bivaxdukarna i kallt eller ljummet vatten och om det behövs, med ett milt diskmedel. Låt bivaxdukarna lufttorka eller om man vill snabba på processen så kan man använda en handduk. I början kan bivaxdukarna göra så att händerna blir rätt så klibbiga, men det brukar avta efter ett par tvättar med vatten.

Efter bivaxdukarna torkat kan de förvaras i ett mörkt och svalt utrymme och sedan användas upp till 1 år. Du kan antingen vika eller rulla ihop dem. Använd inte bivaxdukarna till mat som inte har svalnat, fisk, ananas eller rått kött. Undvik varma ytor över 38 grader och bivaxdukarna ska inte användas i diskmaskin, mikrovågsugn eller vanlig ugn.

Då bivaxdukar är gjorda av naturliga ingredienser så är det ett perfekt alternativ till plastfolie. De är återanvändbara vilket gör att du kan använda dem om och om igen. Plastföroreningar är ett stort problem och för att minska på plastanvändningen så är återanvändbara produkter ett steg i rätt riktning. Ett enkelt men ändå viktigt steg till att minska på användningen av plast.

Visar alla 6 resultat

Visar alla 6 resultat